Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bulgur met groente, tofu en noten

Bulgur met groente, tofu en noten

Dit heerlijke recept met bulgur is lekker voor de afwisseling en ook nog eens snel klaar.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram bulgur
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 150 gram tofu
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • peper
  • 400 gram roerbakgroente of een rest groente evt. aangevuld met roerbakgroente
  • 2 eetlepels olie
  • 8 takjes koriander

Bereiding

  1. Doe de bulgur in een kom en schenk er 400 ml kokend water over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.
  2. Rooster de cashewnoten eventueel in een droge koekenpan licht.
  3. Snijd de tofu in blokjes en meng ze met gerookt paprikapoeder, komijn en royaal peper.
  4. Roerbak de groente en de tofu in de hete olie in enkele minuten gaar.
  5. Was de koriander en knip het klein.
  6. Laat de bulgur in een zeef uitlekken.
  7. Meng de bulgur door het groente-tofumengsel of geef het er apart bij.
  8. Strooi de cashewnoten en de koriander erover.

Ingrediënten over?

Restje groente:
Laat restjes snel afkoelen. Bewaar ze goed afgesloten maximaal 2 dagen in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Nog een idee voor een rest groente? Maak deze snelle wokschotel met jonge kapucijners!

Tofu:
Bewaar een stuk tofu onder water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries het eventueel in, dan is het nog 3 maanden houdbaar. Gebruik de rest van de tofu in deze lekkere groentetajine.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 595 kcal 595 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept