Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bruine bonensoep

Goedgevuld met tomaat, prei, bleekselderij en ui.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 vleestomaten
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • ½-1 theelepel chilipoeder
  • 1 blik of pot bruine bonen
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • ½ bosje koriander
  • 50 gram alfalfa
  • ½ bruin stokbrood

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de tomaten in stukjes en de prei in ringen.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Bak de bleekselderij, de prei en het chilipoeder kort mee.
  5. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Voeg de tomaten, 500 ml water met het stukje bouillontablet en de bonen toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten zacht.
  7. Was de koriander en de alfalfa.
  8. Knip de koriander klein boven een kommetje.
  9. Verdeel de alfalfa over 2 soepborden en schep de kokende soep er op.
  10. Strooi aan tafel de koriande over de soep en geef er een stukje stokbrood bij.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Bleekselderij heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 510 kcal 510 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Zout
1,9 gram 1,9 gram
Print dit recept
Deel dit recept