Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bruine bonen met prei en appel

De appel geeft het gerecht een zoete smaak.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • ½ bosje selderij
  • ½ komkommer
  • azijn
  • 400 gram prei
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 1 grote pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
  • 1 rode appel

Bereiding

  1. Was de selderij en knip het klein.
  2. Was het stuk komkommer en snijd het in blokjes.
  3. Maak van de komkommer met royaal selderij en wat azijn een salade.
  4. Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
  5. Verwarm de margarine in een braadpan en smoor hierin de prei gaar.
  6. Maak op smaak met royaal paprikapoeder.
  7. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
  8. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  9. Meng de bruine bonen en de blokjes appel door de prei en laat het gerecht goed heet worden.
  10. Geef de komkommersalade erbij.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.

Komkommer:
Bewaar een stuk komkommer verpakt in plasticfolie in de koelkast. De komkommer is niet meer goed als het gaat schimmelen. Gebruik de rest op dit lekkere broodje met avocado.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Prei is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 465 kcal 465 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept