Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bruine bol met eiersalade

Bruine bol met eiersalade

De eiersalade geef je wat extra's door er gefruite prei aan toe te voegen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • stukje prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ± ½ theelepel kurkuma (geelwortel, koenjit)
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 1 bos radijs
  • azijn
  • peper
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 grote (Italiaanse) bruine bollen

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.
  2. Maak de prei en de bleekselderij schoon. Snijd de prei in smalle ringen en de bleekselderij in boogjes.
  3. Fruit de prei en de bleekselderij in 1 eetlepel olie zacht.
  4. Voeg de kurkuma en komijn toe en bak dit zacht mee tot dit gaat geuren.
  5. Voeg de doperwtjes toe en stoof ze in 2 minuten mee gaar. Laat het afkoelen.
  6. Was de ijsbergsla en snijd het in smalle repen.
  7. Was de radijs en snijd ze in vieren.
  8. Maak een salade van een deel van de ijsbergsla, de radijs en een dressing van wat azijn, de rest van de olie en peper.
  9. Pel de eieren en hak ze in stukjes.
  10. Verdun het gefruite groentemengsel met de yoghurt en roer de stukjes ei erdoor.
  11. Snijd de bollen open en beleg ze met de ijsbergsla. Schep de eiersalade erin. Geef de groentesalade erbij.

Ingrediënten over?

ijsbergsla:
Bewaar ijsbergsla maximaal 5 dagen in de koelkast. Wikkel de onderkant in een vochtige theedoek, dan blijven de bladeren lekker knapperig. 
Gebruik ijsbergsla in deze lekkere bietjessalade met linzen.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Radijs is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept