Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Broodjes met rauwkost

Dit broodje met rauwkost maak je af met de reepjes vegetarische burger gebakken in ui en tomaat. Heerlijk!

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 1 (rode) ui
  • 2 vegetarische burgers
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 blaadjes basilicum
  • rucolasla
  • 1 kleine komkommer
  • 1 bos radijs
  • citroensap of azijn
  • 4 volkorenbolletjes

Bereiding

  1. Was de tomaten, verwijder het vocht met de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Snijd de burgers in repen.
  4. Fruit de ui in 1 eetlepel olie glazig. Bak de reepjes burger kort mee.
  5. Voeg de stukjes tomaat toe en smoor het geheel 5 minuten.
  6. Laat het mengsel afkoelen en maak op smaak met peper en de kleingesneden basilicum.
  7. Was de rucola en laat goed uitlekken.
  8. Was de komkommer en schaaf hem in plakken.
  9. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakken.
  10. Meng de rucola met de komkommer en radijs en maak op smaak met de rest van de olie en wat citroensap.
  11. Beleg de broodjes dik met de groente en schep de burgerreepjes erop.
  12. Geef de rest van de salade erbij.

Ingrediënten over?

Rucola
Gebruik de rucola niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking rucola in de koelkast. Eet de rest bijvoorbeeld met plakjes tomaat of radijs op brood.

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.
Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 550 kcal 550 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
2,6 gram 2,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept