Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Brood met paddenstoelentofu

Beleg je brood eens met tofu. Met een sjalotje en champignons erbij heb je een heerlijke lunch.

  • 6 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel olie
  • tijm, rozemarijn of Provençaalse kruiden
  • 100 gram tofu
  • 6 volkoren boterhammen
  • halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  2. Maak de champignons schoon en hak ze in stukjes.
  3. Fruit de sjalot in de olie glazig. Bak de champignons met wat kruiden mee.
  4. Voeg de tofu toe en prak alles tot een geheel. Laat de tofu afkoelen.
  5. Besmeer boterhammen met halvarine en de tofu.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Bak de overgebleven champignons met ei en eet ze op brood

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 140 kcal 140 kcal
Eiwit 6 gram 6 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept