Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Broccolicouscous met tomatensaus en eieren

De broccolicouscous maak je met de keukenmachine of een rasp.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 takjes tijm
  • 4 eieren
  • 500 gram broccoli
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • 1 limoen
  • 6 takjes peterselie
  • 8 blaadjes munt
  • 2 theelepels ras el hanout of baharat (specerijenmengsel)

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in boogjes.
  3. Bak de ui, knoflook en de bleekselderij zacht in 1 eetlepel olie.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe met de tijm en breng dit aan de kook. Laat de tomatensaus 20 minuten zacht koken.
  5. Kook de eieren hard.
  6. Was de broccoli en verdeel het in stukken. Maal de broccoli in de keukenmachine tot kruimels of rasp de groente grof.
  7. Hak de hazelnoten klein.
  8. Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil.
  9. Was de peterselie en de munt en knip ze klein.
  10. Verwarm de rest van de olie en bak hierin het specerijenmengsel tot het gaat geuren.
  11. Voeg de broccoli toe roerbak de broccoli in 2 minuten gaar. 
  12. Maak op smaak met de geraspte limoenschil en de verse kruiden en schep de hazelnoten erdoor.
  13. Pel de eieren en snijd ze in parten en geef ze met de tomatensaus bij de broccolicouscous.

Ingrediënten over?

Peterselie:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Peterselie kan ook ingevroren bewaard worden. 
Verwerk de overige peterselie en stengels bleekselderij bijvoorbeeld in een selderijsoep

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 465 kcal 465 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 35 gram 35 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept