Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Broccoli met pittige sinaasappelsaus

De pittige sinaasappelsaus met rode peper is een verrassende combinatie met broccoli.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 flinke ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 perssinaasappels
  • ¼ rode peper
  • ½ teentje knoflook
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 rundertartaartjes
  • peper
  • 500 gram broccoli

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  3. Smoor de uienringen in 1 eetlepel margarine in 10 minuten zacht.
  4. Boen een sinaasappel goed schoon en rasp het buitenste van de schil. Pers de sinaasappels uit.
  5. Snijd het stukje peper en de knoflook fijn.
  6. Breng het sinaasappelsap met de peper, de knoflook en de geraspte sinaasappelschil aan de kook.
  7. Roer de maïzena met een lepel water glad en roer dit door het sinaasappelsap.
  8. Kook de sinaasappelsaus een paar minuten zacht.
  9. Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de rest van de margarine in 6-8 minuten bruin.
  10. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  11. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  12. Giet de broccoli af en schep het sinaasappelsausje erdoor.
  13. Schep de uienringen op de tartaar en serveer dit met de aardappelen en de broccoli.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept