Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bouillon met oesterzwammen

Dit voorgerechtje is snel klaar en is lekker knapperig dankzij de taugé.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 bosuitje
  • ¾ eetlepel vloeibare margarine
  • peper, tijm
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 25 gram taugé

Bereiding

  1. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in smalle repen.
  2. Snijd het bosuitje in smalle ringen.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin de oesterzwammen en de uienringetjes 1 minuut.
  4. Strooi er peper en wat tijm over.
  5. Breng 300 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook en giet de kokende bouillon bij de oesterzwammen.
  6. Roer de taugé erdoor en breng dit aan de kook. Verdeel de bouillon over 2 borden.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Oesterzwammen is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 60 kcal 60 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 3 gram 3 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept