Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bonensalade met tonijn

De bonen in deze salade zijn een goede vleesvervanger en dankzij de tonijn heb je meteen je wekelijkse portie vis binnen.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kleine pot of blikje witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 blikje kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • ½ (rode) ui
  • 3 takjes peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • peper
  • ½ komkommer
  • 3 tomaten
  • 5 olijven zonder pit
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)

Bereiding

  1. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
  2. Snijd de ui heel fijn.
  3. Was de peterselie en knip het kruid klein.
  4. Maak een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de olijfolie, de keukenkruiden en peper.
  5. Schep de dressing, de ui en de peterselie door de bonen. Laat dit op een koele plaats intrekken.
  6. Was de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
  7. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  8. Snijd de olijven in plakjes.
  9. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  10. Meng alles door de bonen en voeg eventueel nog wat citroensap en peper toe.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Bewaar komkommer in het plasticfolie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.
Gebruik de rest van de komkommer bij deze lekkere hamburger met gebakken kerstomaatjes.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 490 kcal 490 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,7 gram 1,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept