Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bonensalade met andijvie, appel en geitenkaas

Groene maaltijdsalade met je wekelijkse portie peulvruchten.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 kleine pot of blik kidneybonen
  • azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein struikje andijvie
  • 2 gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
  • 10 radijsjes
  • ½-1 appel
  • 50 gram verse geitenkaas
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
  2. Maak een dressing van wat azijn, 1 eetlepel water, de olijfolie, het uitgeperste teentje knoflook en wat peper. Meng de dressing door de kidneybonen.
  3. Maak de andijvie schoon en laat de groente goed uitlekken. Snijd de andijvie in smalle repen.
  4. Snijd de gegrilde paprika's in repen.
  5. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.
  6. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in smalle partjes.
  7. Meng de groente en de partjes appel door de kidneybonen en verkruimel de geitenkaas er boven. Geef het brood erbij.

Menusuggestie


Ingrediënten over?

Gegrilde paprika:
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gegrilde paprika is ook lekker op een broodje gezond.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Andijvie heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 450 kcal 450 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept