Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bonenburger met zoete aardappelsalade

Bonenburger met zoete aardappelsalade

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 585 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels olie
  • chilivlokken
  • 220 gram zwarte bonen (uitlekgewicht, blik)
  • 25 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 100 gram radijs
  • 5 gram verse selderij
  • azijn
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon, snijd in stukken en kook in weinig water in 10 minuten gaar.
  2. Schil de zoete aardappel, snijd in plakken en kook in weinig water in 5 minuten gaar.
  3. Pel de ui en snijd heel fijn.
  4. Bak de ui met de kerrie in de olie zacht en voeg de chilivlokken naar smaak toe.
  5. Spoel de zwarte bonen af en druk ze met een vork fijn.
  6. Hak de hazelnoten klein.
  7. Prak een paar plakken zoete aardappel fijn en meng er de gehakte hazelnoten, de zwarte bonenmassa en de helft van de gebakken ui door.
  8. Vorm er 2 platte burger per persoon van en wentel ze door het volkorenmeel. Laat de burgers afgedekt in de koelkast opstijven.
  9. Maak de radijs schoon en snijd in plakjes.
  10. Was de selderij en snijd grof.
  11. Meng de radijs, selderij en sperziebonen door de plakken zoete aardappel.
  12. Roer door de rest van het ui-kerriemengsel wat azijn en breng hiermee de aardappel-groentesalade op smaak.
  13. Verwarm de margarine en bak hierin de bonenburgers aan beide kant lichtbruin. Serveer de salade erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Selderij:
Wikkel de rest van de selderij in velletjes nat keukenpapier en bewaar dit onderin de koelkast. Ze zijn zo nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries ze in.
Gebruik selderij in een lekkere omelet met oesterzwammen.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Zoete aardappel heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 585 kcal
Vet 28 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 55 gram
Waarvan suikers 22 gram
Vezels 21 gram
Eiwit 17 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept