Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C
-
Was de aardappelen en snijd in frieten.
-
Doe de frieten in een schaal en meng de tijm en ¼ van de olie erdoor.
-
Verdeel de frieten over een bakplaat en bak ze in 30 minuten gaar en goudgeel.
-
Pel de sjalot, snijd fijn en doe in een kom.
-
Pel de knoflook en pers ¾ boven de kom uit. Houd de overige knoflook apart voor de knoflooksaus.
-
Spoel de bonen in een zeef af en voeg toe aan de kom.
-
Voeg de havermout, het lijnzaad, komijnzaad, paprikapoeder en de peper toe.
-
Meng het geheel en vorm er per persoon 1 burger van.
-
Dek de burgers af en laat ze minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast.
-
Was de komkommer en tomaat en snijd in stukken.
-
Snijd de augurken fijn en voeg toe aan de groente.
-
Voeg de sla toe en meng het geheel.
-
Maak een dressing van azijn, de mosterd en de helft van de olie.
-
Verdeel de dressing over de salade.
-
Maak een knoflooksaus van de rest van de knoflook, fritessaus, kwark en wat peper.
-
Verwarm de rest van de olie in een pan en bak de burgers 2 minuten aan elke kant.
-
Snijd de bolletjes open en beleg ze met de burger, salade en saus.
-
Serveer de frieten bij de burgers.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.