Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Boerenkoolstamp met rode ui en noten

De hazelnoten maken het gerecht extra fijn voor hart- en bloedvaten.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • 2 rode uien
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 gram hazelnoten
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Doe de aardappelen met een bodempje water in een pan en schep de boerenkool erop. Kook de aardappelen en de boerenkool in ca. 25 minuten gaar.
  3. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  4. Fruit de uien met wat peper zacht in de olie.
  5. Hak de hazelnoten grof.
  6. Breng de melk aan de kook.
  7. Stamp de aardappelen en boerenkool met de hete melk en wat peper. Schep de uien erdoor.
  8. Strooi de hazelnoten erover.

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en gaan dan rotten.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Boerenkool'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept