Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bloemkoolsoep

Door de kerrie wordt deze soep geel van kleur. De melk geeft het een romige smaak.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • stuk bloemkool (ca. 200 gram)
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  2. Maak de bloemkool schoon en snijd het in stukken.
  3. Fruit het witte deel van het bosuitje met wat kerrie zacht in de margarine.
  4. Voeg de bloemkool en 150 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
  5. Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
  6. Verdun de soep met de melk en breng het weer tegen de kook aan.
  7. Roer er de groene ringetjes bosui door. Verdeel de soep over 2 kommen.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Bloemkool
Bewaar een stuk bloemkool verpakt in plastic maximaal 10 dagen in de koelkast. Gebruik de rest bijvoorbeeld in een curry met kip en groente.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 80 kcal 80 kcal
Eiwit 4 gram 4 gram
Koolhydraten 6 gram 6 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept