Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bloemkoolcurry met kikkererwten

Bloemkoolcurry met kikkererwten

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gemberwortel (3 cm)
  • ½ bloemkool
  • 6 takjes koriander
  • 3 tomaten
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 200 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1½ theelepel garam masala
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
  3. Maak de gemberwortel schoon en rasp hem fijn.
  4. Was de bloemkool en snijd hem in roosjes.
  5. Was de koriander en hak de takjes fijn.
  6. Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  7. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  8. Verwarm een hapjespan of braadpan en voeg de olie en het komijnzaad toe.
  9. Bak de zaadjes 30 seconden, voeg de ui toe en fruit deze tot hij zacht is.
  10. Voeg de knoflook en gember toe en bak deze een minuut.
  11. Voeg de tomaten toe en bak deze tot ze zacht zijn.
  12. Pureer de de tomaten met een staafmixer.
  13. Voeg de garam masala, kurkuma, chilipoeder, bloemkool, de melk en 100 ml water toe en kook 10 minuten totdat de bloemkool gaar is.
  14. Voeg de kikkererwten toe en warm deze op in een paar minuten. 
  15. Serveer de curry met de rijst en garneer met koriander.

Ingrediënten over?

Bloemkool
Bewaar de rest van de bloemkool afgedekt nog ca. 7 dagen in de koelkast. Rooster de andere helft van de bloemkool in de oven en vul er warme pita's mee.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 625 kcal 625 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 85 gram 85 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept