Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bietjessalade met walnootdressing

Bietjessalade met walnootdressing

Deze bietjessalade met sinaasappel is eenvoudig te maken. De dressing van walnoot maakt het geheel af.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 525 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappelen
  • 4 sprietjes bieslook
  • 4 eetlepels halfvolle biogarde yoghurt
  • 4 eieren
  • 6 halve walnoten
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel (walnoot)olie
  • 1½ eetlepel citroensap
  • peper
  • 500 gram gekookte rode bietjes

Bereiding

  1. Was de aardappelen en prik er met een satéprikker enkele gaatjes rondom in. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten. 
  2. Leg de aardappelen op een bord in de magnetron. Laat de aardappelen op 700 watt gaar worden. Reken per aardappel op 6-8 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om.
  3. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. 
  4. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  5. Meng de yoghurt met de bieslook tot een sausje voor op de aardappelen. 
  6. Kook de eieren hard.
  7. Wrijf 2 halve walnoten fijn en hak de rest grof.
  8. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen.
  9. Vang het sinaasappelsap op en maak er met de fijngewreven walnoten, de olie, citroensap en wat peper een dressing van.
  10. Stroop het vel van de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
  11. Meng de dressing en de partjes sinaasappel erdoor en strooi de gehakte walnoten erover.
  12. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  13. Serveer de aardappelen met het yoghurtsausje en de parten ei bij de bietensalade.

Ingrediënten over?

Walnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10-15° C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Rode biet is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 525 kcal
Vet 23 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 52 gram
Waarvan suikers 16 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 22 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept