Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bietjesravioli met geitenkaas

Deze ravioli maak je niet van pasta, maar heel gemakkelijk van rode biet.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 gekookte rode biet
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 12 sprieten bieslook
  • 40 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Schil de rode biet en schaaf hem in dunne plakken.
  2. Bestrijk 8 plakjes met een beetje balsamicoazijn. Meng de rest van de azijn met de honing.
  3. Was de bieslook en knip een paar sprieten klein.
  4. Leg op 2 kleine borden ieder 2 plakjes biet en verdeel de geitenkaas erover. Strooi de klein geknipte bieslook erover en dek af met de andere plakjes biet.
  5. Druppel de rest van de balsamico erover en garneer met de sprieten bieslook.

Ingrediënten over?

Bieslook:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de bieslook onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Gebruik de bieslook om smaak te geven aan dit broodje ei.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (februari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 65 kcal 65 kcal
Eiwit 3 gram 3 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept