Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Heerlijke variant op de hartige taart
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Barbecuesaus

Zoek een ander recept

Kant-en-klare sauzen bevatten vaak allerlei toevoegingen. Maak je saus eens zelf en je weet precies wat erin zit.

  • 20 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor 1 liter saus:

2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
3 eetlepels bruine basterdsuiker
2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
2 dl tomatenketchup
2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterdpoeder
2 theelepels (scherp) paprikapoeder
Worcestershiresaus

Bereiding

  1. Maak de uien, de knoflook en de peper schoon en snijd het klein.
  2. Fruit de ui, de knoflook en de peper in de olie zacht.
  3. Voeg de basterdsuiker toe en bak dit even mee.
  4. Voeg de inhoud van de blikken tomaten toe met de tomatenketchup, de azijn, het mosterdpoeder en het paprikapoeder en laat dit 20 minuten zacht sudderen.
  5. Pureer de saus met een staafmixer of in de keukenmachine en laat de saus afkoelen.
  6. Maak de saus op smaak met wat cayennepeper en eventueel wat azijn.

Extra informatie

Bewaar de barbecuesaus afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen Vries eventueel een deel in en bewaar dit hooguit 3 maanden in de diepvries.

Ingrediënten over?

Tomatenketchup:
Bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 30 kcal 30 kcal
Eiwit 0 gram 0 gram
Koolhydraten 3 gram 3 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.