Bereiding
- Maak de ui, knoflook en peper schoon en snijd klein.
- Bak de ui, knoflook en peper in de olie zacht.
-
Voeg de suiker toe en bak even mee.
-
Voeg de tomatenblokjes, tomatenketchup, azijn, het mosterdzaad en paprikapoeder toe. Kook de saus 20 minuten op lage temperatuur.
-
Pureer de saus met een staafmixer of in een keukenmachine tot de gewenste dikte en laat afkoelen.
- Breng de saus op smaak met wat peper en eventueel extra azijn.
Variaties
Vervang de rode peper door chilivlokken. Bak deze ook kort mee.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.