Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bananenijs met rozenwater en pistache

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 2 eetlepels rozenwater
  • ½ granaatappel
  • 1 handje pistachenoten
  • 4 theelepels geraspte kokos

Bereiding

  1. Pel de bananen en snijd ze in plakken. Doe ze in een bakje en laat ze in de diepvries in 4 uur bevriezen.
  2. Pureer de bananenplakjes met een staafmixer of keukenmachine, voeg het rozenwater toe en zet het 2 uur in de diepvries.
  3. Haal de pitjes uit een halve granaatappel.
  4. Hak de pistachenootjes fijn.
  5. Rooster de kokos in een droge koekenpan. 
  6. Verdeel het ijs over 4 schaaltjes en garneer met de granaatappelpitjes, pistache en kokos.

Ingrediënten over?

Granaatappel:
Gebruik de andere helft van de granaatappel voor een heerlijk gerecht met geroerbakte witlof. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Granaatappel heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 150 kcal 150 kcal
Eiwit 2 gram 2 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept