Bereiding
- Bekleed
de vorm met bakpapier.
-
Prak
de rijpe bananen en meng dit met de eieren en vanille aroma in een kom met een
garde of vork.
-
Voeg
het havermeel, bakpoeder en kaneelkruiden toe en meng het tot een
geheel.
-
Snijd
de dadels en noten in kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag.
-
Giet
het beslag in de bakvorm.
-
Verwarm
de oven kort voor op 180°C en bak het bananenbrood in 40-50 minuten gaar in het
midden van de oven.
-
Stort het brood op een rooster en laat het afkoelen.
-
Snijd het brood in plakken. Verpak het eventueel in porties en vries dit in.
Extra informatie
In deze receptvideo zie je hoe je stap voor stap bananenbrood maakt.
Variaties
Ook lekker met kardemom en koek- en speculaaskruiden. Havermeel maak je eenvoudig zelf door havermout of -vlokken fijn te malen.
Allergie-informatie
Let op bij de aankoop van de ingrediënten op het glutenvrij logo.