Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bamisoep

Je kunt van alles soep maken, dus ook van bami.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • 100 gram volkoren mie
  • 250 gram chinese kool
  • 2 rode (punt)paprika's
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 eetlepel vissaus

Bereiding

  1. Hak de pinda’s grof.
  2. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de Chinese kool in repen en de paprika’s in stukken.
  5. Snijd de bosuitjes in ringen en het teentje knoflook in snippers.
  6. Snijd de kipfilet in reepjes.
  7. Roerbak de Chinese kool, de stukken paprika, de reepjes kipfilet, de knoflook en de bosui zacht in de olie.
  8. Voeg 400 ml water, het stukje bouillontablet en het pepertje toe en kook dit 2 minuten.
  9. Maak de bouillon op smaak met de vissaus.
  10. Roer de mie door de soep.
  11. Strooi aan tafel de pinda’s over de soep.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Chinese kool is deze maand (september) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 410 kcal 410 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept