Bereiding
- Pel de uien en de knoflook.
-
Snijd een halve ui en de knoflook in snippers en houd dit apart. Snijd de rest van de uien in halve ringen.
-
Was de kruiden en knip ze klein.
-
Was de tomaten en snijd ze blokjes.
-
Fruit de uienringen in 1 eetlepel margarine met wat paprikapoeder glazig.
-
Schenk er 200 ml water bij en voeg de helft van de tomaten en wat tijm toe. Laat dit 15 minuten zacht stoven.
-
Snijd het stukje brood in blokjes.
-
Hak de noten grof.
-
Was de aubergine, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergine in de lengte. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
-
Fruit de gesnipperde ui en de knoflook in de rest van de margarine zacht.
-
Voeg het brood, de rest van de tomaten en het vruchtvlees van de aubergine toe en smoor dit kort mee.
-
Voeg de noten toe en maak het mengsel op smaak met salie of selderij en peper.
-
Meng de rest van de salie door de uiensaus.
-
Vul de auberginehelften met het notengehakt en plaats ze in de uiensaus. Laat de aubergines in 20 minuten gaar worden.
-
Breng 300 ml water aan de kook. Strooi de bulgur erin en kook het in 10 minuten gaar.
-
Giet eventueel water van de bulgur en maak de bulgur op smaak met de rest van de kruiden.
-
Serveer de bulgur bij de aubergine en de uiensaus.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.