Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Met volkoren noedels en witte kool voor een oosters tintje
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Aspergesoep

Zoek een ander recept

Asperges zijn hartstikke lekker in de soep, zeker met een beetje nootmuskaat en peterselie.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 300 gram asperges
  • 100 ml (groente)bouillon met minder zout
  • 50 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • 2 takjes peterselie

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd het onderste harde deel er af. Snijd de asperges in stukken.
  2. Kook de stukken asperge in de bouillon in ca. 8 minuten gaar.
  3. Neem de aspergepunten er uit en houd ze apart.
  4. Pureer de rest van de asperges met de bouillon fijn.
  5. Breng dit weer tegen de kook aan en roer er de melk door.
  6. Maak de soep op smaak met wat nootmuskaat en verdeel het over 2 kommen.
  7. Garneer de soep met de achtergehouden aspergepunten en een beetje peterselie.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht cannelloni met notenragout en kropsla met tomaatjes en radijs.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Asperges zijn gevoelig voor uitdrogen. Bewaar ze eventueel gewikkeld in een vochtige theedoek maximaal 3 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Asperge'. Dit product is deze maand (augustus) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 40 kcal 40 kcal
Eiwit 2 gram 2 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.