Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Aspergesoep

Asperges zijn hartstikke lekker in de soep, zeker met een beetje nootmuskaat en peterselie.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 300 gram asperges
  • 100 ml (groente)bouillon met minder zout
  • 50 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • 2 takjes peterselie

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd het onderste harde deel eraf. Snijd de asperges in stukken.
  2. Kook de stukken asperge in de bouillon in ca. 8 minuten gaar.
  3. Neem de aspergepunten eruit en houd ze apart.
  4. Pureer de rest van de asperges met de bouillon fijn.
  5. Breng dit weer tegen de kook aan en roer er de melk door.
  6. Maak de soep op smaak met wat nootmuskaat en verdeel het over 2 kommen.
  7. Garneer de soep met de achtergehouden aspergepunten en een beetje peterselie.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Asperges zijn gevoelig voor uitdrogen. Bewaar ze eventueel gewikkeld in een vochtige theedoek maximaal 3 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Asperge'. Dit product is deze maand (december) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 40 kcal 40 kcal
Eiwit 2 gram 2 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept