Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Aspergesalade met waterkers

Zoek een ander recept

Een gezonde salade van asperges met ei. De dressing maak je zelf; eten koken is liefde geven.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • 1 ei
  • 1 eetlepel (witte wijn)azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 6 aardappelen
  • 2 varkensoesters
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ca. 25 gram waterkers

Bereiding

  1. Was de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant. Kook de asperges en het ei in ruim water 6 minuten en laat ze eventueel in het afkoelende kookvocht nagaren.
  2. Kook het ei hard en laat het afkoelen.
  3. Pel het ei en hak het klein.
  4. Maak van het gehakte ei met de azijn, de mosterd, 1 eetlepel water en de olie een saus.
  5. Snijd de asperges in stukken en meng de saus erdoor.
  6. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  7. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 8-10 minuten gaar en bruin.
  8. Was de waterkers. Schik de waterkers op een schaal en schep de asperges erop.
  9. Neem het vlees uit de pan. Schenk 50 ml water in de pan en breng dit aan de kook. Roer het aanbaksel los.
  10. Maak de jus op smaak met wat peper en geef het bij de aardappelen, vlees en aspergesalade.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Asperge'. Dit product is deze maand (augustus) niet de meest duurzame oplossing.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.