Bereiding
- Laat de rozijnen 10 minuten in wat water wellen.
-
Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak klein.
-
Snijd de dadels heel klein.
-
Laat de rozijnen uitlekken.
-
Doe de havermout met de koek- en speculaaskruiden in een kom en voeg de dadels en rozijnen toe.
-
Was de appel en rasp hem met een handrasp. Voeg direct toe aan het havermoutmengsel.
-
Kneed het mengsel met de hand tot een samenhangend deeg.
-
Vorm er balletjes van en wentel door de gehakte amandelen.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.