Materialen
Springvorm (doorsnede 15 cm)
Bereiding
- Roer de margarine met de kwark, appelmoes, kaneel en kardemom glad.
-
Voeg één voor één de eieren toe.
-
Zeef het meel eventueel en spatel voorzichtig door het beslag.
-
Verwarm de oven voor op 160° C.
-
Schil eventueel de appel en snijd in parten.
-
Verdeel het deeg in de springvorm en druk de parten appel met de bolle kant naar boven erin.
-
Bak de appelkoek in de oven in 45-50 minuten gaar en goudgeel.
-
Laat de koek wat afkoelen en snijd in stukken. Bewaar afgedekt 2 dagen in de koelkast of vries in porties in.
Variaties
Appelmoes maak je makkelijk zelf. Bekijk ons recept voor appelmoes.
Voeg voor een luchtigere koek 1 theelepel bakpoeder toe aan het beslag of klop de eiwitten op en spatel voorzichtig onder het beslag.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.