Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Appelkoek

Deze koek heeft als geheime ingrediënt kardemom en kwark. Samen zorgen ze voor een frisse smaak.

  • 8 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 75 gram magere kwark
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • mespunt kardemom
  • 2 eieren
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram volkorenmeel
  • 2 appels

Materialen

springvorm met een doorsnee van 15 cm

Bereiding

  1. Roer de margarine met de kwark, de basterdsuiker, de kaneel en de kardemom zacht.
  2. Voeg één voor één de eieren toe.
  3. Zeef het meel erboven en spatel het er luchtig door.
  4. Warm de oven voor op 160° C.
  5. Bestrijk een kleine springvorm dun met margarine en bestuif hem met wat bloem.
  6. Schil de appels en snijd ze in parten.
  7. Doe het deeg over in de springvorm en druk de parten appel met de bolle kant naar boven erin.
  8. Bak de appelkoek in de oven in ca. 1 uur gaar en lichtbruin.
  9. Snijd de koek in 8 puntjes.

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.
Duurzaam eten Appel is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 150 kcal 150 kcal
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 4 gram 4 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept