Materialen
Springvorm (doorsnede 20 cm)
Bereiding
- Warm de oven voor op 190° C.
-
Rasp het buitenste deel van de citroen af en pers de citroen uit.
-
Schil eventueel de appels en snijd ze in dunne partjes.
-
Druppel wat citroensap over de appels en strooi er wat van de suiker over. Bestrijk een springvorm dun met wat margarine.
-
Klop de rest van de margarine met de helft van de suiker zacht.
-
Splits de eieren en klop de eierdooiers door het margarinemengsel.
-
Voeg de geraspte citroenschil en de rest van het citroensap toe.
-
Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en klop tot het eiwit mooie pieken kan vormen.
-
Meng de helft door het margarinemengsel en schep dan luchtig de rest erdoor.
-
Zeef het meel met het bakpoeder en spatel dit erdoor.
-
Schep het beslag in de vorm en steek de appelpartjes erin.
-
Strooi de basterdsuiker erover en bak de cake in 45 minuten in het midden van de oven gaar en goudgeel.
-
Laat de cake op een rooster afkoelen en snijd in puntjes.
Variaties
Ook lekker met kaneel of speculaaskruiden en een handje rozijnen in het beslag.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.