Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Anijsbroodjes

Deze zelfgemaakte anijsbroodjes gaan als warme broodjes over tafel.

  • 6 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 100 ml halfvolle melk
  • 1/3 pak ( ±150 gram) bruinbrood mix
  • 2 theelepels anijszaad
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels gestampte muisjes
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Verwarm de melk tot lauwwarm.
  2. Doe de broodmix in een kom en meng er het anijszaad, de basterdsuiker en de helft van de gestampte muisjes door.
  3. Kneed het met de melk en de margarine tot een soepel deeg. Leg de deegbal in de kom en laat hem afgedekt 10 minuten rijzen.
  4. Vorm er 6 broodjes van en leg ze op de bakplaat.
  5. Laat de broodjes afgedekt met een schone theedoek 30 minuten op een warme plaats rijzen.
  6. Warm de oven voor op 200° C.
  7. Bak de broodjes in ca. 15 minuten gaar en lichtbruin.
  8. Neem ze uit de oven, bestrijk de nog hete broodjes met water en bestrooi ze met de rest van de gestampte muisjes.
  9. Laat ze afkoelen.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 155 kcal 155 kcal
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 4 gram 4 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept