Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Andijvie-rettichsalade

Andijvie-rettichsalade

Je brengt deze salade op smaak met mosterdzaad, een beetje honing en citroensap.

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 45 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 klein kropje andijvie
  • stukje rettich
  • 1 theelepel honing
  • citroensap
  • ½ peer

Bereiding

  1. Pof het mosterdzaad in een droge koekenpan.
  2. Maak de andijvie schoon en snijd de andijvie in smalle repen.
  3. Schil het stukje rettich en schaaf het in hele dunne plakjes.
  4. Maak een sausje van de honing en wat citroensap.
  5. Snijd de peer in 2 parten en schil ze.
  6. Snijd de parten in smalle plakjes.
  7. Verdeel de andijvie en rettich over 2 bordjes en druppel het sausje erover. Leg de plakjes peer erop en strooi het mosterdzaad erover.

Ingrediënten over?

Rettich:
Bewaar rettich in de koelkast, de groente is ongeveer 6 dagen houdbaar. Verpak een stuk rettich in plastic folie om uitdrogen te voorkomen. Gebruik de rest in dunne plakken gesneden of geraspt op een lekker broodje

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Andijvie'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 45 kcal
Vet 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 8 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 1 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept