Materialen
Een (boterkoek)vorm van ca. 24 cm doorsnee
Bereiding
- Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf.
-
Snijd de oranjesnippers klein.
-
Wrijf de beschuit fijn en meng de geraspte citroenschil erdoor.
-
Bestrijk de bakvorm met wat margarine en bestrooi hem met het beschuit-citroenmengsel.
-
Verdeel de helft van de oranjesnippers erover.
-
Warm de oven voor op 180° C.
-
Maal of hak de amandelen grof.
-
Was de abrikozen en snijd ze klein.
-
Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf.
-
Roer de margarine met de suiker romig en voeg de eidooiers en het hele ei toe.
-
Meng het volkorenmeel en het bakpoeder.
-
Voeg om en om het meel en het sinaasappelsap toe aan het margarine-eimengsel.
-
Schep er de amandelen, de abrikozen en de rest van de oranjesnippers door.
-
Spatel de eiwitten erdoor en doe de massa in de vorm.
-
Bak de koek in het midden van de oven in 30 minuten gaar en bruin.
-
Laat de koek in de vorm afkoelen. Snijd hem in 12 punten.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.