Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Met volkoren noedels en witte kool voor een oosters tintje
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Aardappel-knolselderijpuree

Zoek een ander recept

De knolselderij geeft de aardappelpuree een lekker kruidige smaak.

  • 4 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 700 gram aardappelen
  • stuk knolselderij (ca. 400 gram)
  • 200 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Snijd het stuk knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze in blokjes.
  3. Kook de aardappelen met de knolselderij in een bodempje water in 20 minuten gaar.
  4. Breng de melk aan de kook.
  5. Stamp de aardappelen en knolselderij fijn en maak er met de melk en nootmuskaat een puree van.

Ingrediënten over?

Knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast. Verwerk de rest van de knolselderij bijvoorbeeld in deze Belgische mosselsoep

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Knolselderij heeft deze maand (augustus) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 205 kcal 205 kcal
Eiwit 6 gram 6 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.