Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Aardappel-knolselderijpuree met vis

Aardappel-knolselderijpuree met vis

De knolselderij geeft de aardappelpuree een lekker kruidige smaak.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 640 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram knolselderij
  • 1 (oude) volkorenboterham
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 blaadje zeewier, nori
  • 1 ui
  • 300 gram spruitjes
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 200 gram koolvis- of kabeljauwfilet
  • peper, nootmuskaat
  • 150 ml halfvolle melk
  • rozemarijn

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Snijd het stuk knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze in blokjes.
  3. Kook de aardappelen met de knolselderij in een bodempje water in 20 minuten gaar.
  4. Rooster het brood lichtbruin en krokant.
  5. Bak het sesamzaad in een droge koekenpan licht.
  6. Knip het vel nori in stukken. Maal het brood met de stukjes nori in de keukenmachine fijn. Meng het sesamzaad erdoor.
  7. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  8. Maak de rest van de groente schoon. Halveer de spruitjes en de kerstomaatjes.
  9. Fruit de ui zacht in de helft van de margarine.
  10. Voeg de rest van de groente met wat water toe en stoof de groente in ca. 8 minuten gaar.
  11. Warm de grill voor.
  12. Leg de vis in een lage ovenvaste schaal, bestrooi met wat peper en verdeel het brood-zeewiermengsel erover.
  13. Druppel de rest van de margarine over de vis. Laat de vis onder de hete grill in ca. 8 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.
  14. Breng de melk aan de kook.
  15. Maak van de gare aardappelen en knolselderij met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  16. Maak de groente op smaak met wat rozemarijn.
  17. Serveer de aardappel-knolselderijpuree en de groente bij de vis.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast. Verwerk de rest van de knolselderij bijvoorbeeld in deze Belgische mosselsoep

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Knolselderij is deze maand (februari) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Ga voor de Alaska en zwarte koolvis met MSC en polak is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 640 kcal
Vet 17 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 68 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 18 gram
Eiwit 47 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept