Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Voorbeelden uit de praktijk

Steun geven aan je borstvoeding gevende medewerkers kan je als organisatie veel opleveren. Je kunt het zien als goed werkgeverschap. Hoe pakken andere organisaties dat aan?

Goede voorlichting

Door je medewerker te wijzen op haar rechten omtrent borstvoeding en kolven en haar goede voorlichting te geven, weet ze waar ze aan toe is. Dat begint al tijdens de zwangerschap. Ook tijdens de kolfperiode help je je medewerker met duidelijke informatie, bijvoorbeeld op intranet.

Start het gesprek

Een geschikt hulpmiddel om het gesprek te starten met je medewerker is onze deurhanger voor de kolfruimte. Deze kun je bestellen in de webshop. Op de achterkant van de deurhanger staan de rechten die je medewerker heeft in de periode dat ze borstvoeding geeft.

Sociale steun

Het geven van borstvoeding vergt energie. Het is mooi als de geboden faciliteiten in orde zijn, maar sociale steun is ook erg belangrijk. Van werkgevers, maar ook van collega's onderling. Hoe steun je je medewerkers? Wat kun je voor ze doen?

sociale steun van werkgevers en collega's helpt medewerkers die borstvoeding geven enorm

Een prettige kolfruimte

Een fijne kolfruimte zorgt ervoor dat medewerkers ontspannen kunnen kolven. Ze voelen zich beter gesteund door hun werkgever als de faciliteiten in orde zijn.