Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Borstvoeding en werk voor werkgevers

Met een goed beleid rondom borstvoeding draag je als werkgever bij aan de gezondheid van je werknemers en hun baby. Dat zorgt onder andere voor minder verzuim. Kinderen die borstvoeding hebben gekregen zijn de eerste jaren namelijk minder vaak ziek. Ook kan het ondersteunen van medewerkers die borstvoeding (willen) geven het imago van je organisatie versterken.

Op deze pagina vind je tips om werknemers die borstvoeding geven te ondersteunen. Ook kun je in de checklist zien waar je als werkgever wettelijk aan moet voldoen.

Bestel het pakket 'Borstvoeding werkt!'

Het pakket 'Borstvoeding werkt!' bevat handige hulpmiddelen om meer aandacht te geven aan borstvoeding in je organisatie.

  • Folder 'Borstvoeding werkt!' Daarin vind je een handige checklist waarmee je kunt zien waar je allemaal wettelijk aan moet voldoen. En je vind er tips van andere organisaties, en hoe zij hun borstvoeding gevende medewerkers ondersteunen.
  • 10 deurhangers om op de kolfruimtes te hangen

Het pakket is gratis te bestellen in de webshop (alleen verzendkosten).

Wat kun je nog meer lezen op deze website?

Nieuwsbrief voor professionals
Een handig overzicht in je inbox Het belangrijkste nieuws over voeding ontvangen in je mailbox? Over zaken die jou aangaan? Meld je dan aan voor de professionals nieuwsbrief, die 1 keer per maand verschijnt.