Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hoelang kun je tomaat, rauw bewaren?

Hieronder vind je het bewaaradvies voor een open en gesloten verpakking van tomaat, rauw. Ook krijg je bewaartips en weet je hoe je bederf kunt herkennen.

Bewaaradvies voor dit geopende product

Icoon van een fruitschaal
1weekop de fruitschaal
Icoon van een diepvries
3maanden, na blancherenin de vriezer
Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan.
Icoon van een tip om te bepalen of een product nog goed is
Hoe herken ik bederf? De tomaat heeft rotte plekken of is beschimmeld. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Icoon van een tip
Bewaartip voor dit product Bewaar tomaten buiten de koelkast. In de koelkast verliezen ze hun smaak. Bewaar aangesneden tomaat met het snijvlak op een schoteltje, in een afsluitbaar bakje of verpak het stuk tomaat in (herbruikbaar) vershoudfolie om uitdrogen te voorkomen. Rauwe tomaat is minder geschikt om in te vriezen, na het invriezen kunnen ze worden gebruikt in sauzen of soep. Eet tomaten alleen als ze rijp zijn. In onrijpe, groene tomaten zit de gifstof tomatine, die schadelijk voor je kan zijn.

Bewaaradvies van andere producten

Wil je van een ander product opzoeken hoelang en waar je dit het beste kunt bewaren? Vul hieronder een product in en vind het antwoord.
Hoelang kun je een geopend product bewaren?

Bewaaradvies voor dit geopende product

Ben je zwanger?
houdbaarin de koelkast
Algemeen advies
houdbaarin de koelkast
in de keukenkast
op de fruitschaal
in de vriezer Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan.
Hoe herken ik bederf?
Bewaartip voor dit product