Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Vind jij eten leuk en wil je er graag meer over weten? Waarom een boek pakken, als je ook naar een leuk museum kunt gaan? Je leert over voeding, en je bent meteen een lekker dagje weg. Doen!

Kantine 'De Dag' laat zien hoe gezond je eet

In Kantine 'de Dag' kun je intoetsen wat je op een dag eet. Aan het eind vertelt de kassajuffrouw hoe gezond jij eet. Kun je misschien een beetje meer afwisselen? En eet je niet te veel snoep?

Ook geeft ze adviezen hoe je gezonder en duurzamer kunt eten. Kantine 'de Dag' is bedacht door het Voedingscentrum. Je vindt hem bij CORPUS- reis door de mens in Oegstgeest. Superleuk om te proberen!

In de 'attractie' Kantine de Dag in museum Corpus kun je selecteren wat je zoal op een dag eet.

Stap in de wereld van Smikkel

In het virtual reality-spel Smikkel mag jij het blauwe fantasiedier Smikkel een dag lang eten geven. Krijgt Smikkel gezond eten, dan wordt hij vrolijk. Krijgt hij minder gezond eten, dan wordt hij sloom. Zo leer je wat gezond eten is! Het spel is bedacht door het Voedingscentrum. Het is te spelen in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Wie is Smikkel? Bekijk hieronder het stripverhaal.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.