Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Frisse tonen van sinaasappel (bekijk ook de video)
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Kun je veilig snoepen van cakebeslag?

Van beslag van een cake of taart kun je buikpijn krijgen of zelfs ziek worden. Dat komt omdat er in beslag rauw ei zit en daar kunnen schadelijke bacteriën in voorkomen zoals salmonella. Die schadelijke bacteriën kunnen een voedselinfectie veroorzaken.

cake

Proef dus niet van het rauwe beslag en was je handen goed voor en na het maken van het ervan.

Kwetsbare groepen

Rauw beslag is vooral gevaarlijk voor jonge kinderen maar ook voor zwangeren, ouderen en mensen met een verminderde weerstand. Die kunnen er sneller ziek van worden en de gevolgen kunnen ernstiger zijn. Tijdens het bakken gaan schadelijke bacteriën dood. De cake kunnen kwetsbare groepen dus wel veilig eten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.