Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hoeveel vet zit er in gedroogde kruiden en specerijen?

Er zit 10 gram vet in 100 gram gedroogde kruiden en specerijen, waarvan 2,1 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.

100 gram gedroogde kruiden en specerijen bevat:

Energie 360 kcal
Vet 10 g
- waarvan verzadigd 2,1 g
Koolhydraten 49 g
- waarvan suikers 0 g
Vezels 15 g
Eiwit 11 g
Zout 0,04 g

Heb je vet nodig?

Je hebt vet nodig. Vet is een belangrijke brandstof voor je lichaam. Vet zorgt er ook voor dat je vitamine A, D en E binnenkrijgt. Verder verklein je de kans op hart- en vaatziekten als je verzadigd vet vervangt door onverzadigd vet. Bekijk onze 2 tips voor vet in jouw voeding.

Hoe past gedroogde kruiden en specerijen in je eetpatroon?

Je weet nu hoeveel vet en verzadigd vet er in gedroogde kruiden en specerijen zit. Wil je weten hoeveel vet je elke dag neemt? In Mijn Eetmeter kun je langere tijd bijhouden wat je eet en drinkt. Dit online dagboek berekent dan hoeveel energie en voedingsstoffen je in totaal binnenkrijgt.

Andere hoeveelheid of ander product?

Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen van ‘gedroogde kruiden en specerijen’? In de caloriechecker kun je dit aanpassen. Ook kun je voor een heel ander product bekijken hoeveel vet erin zit.

Caloriechecker

Energie
Vet
- waarvan verzadigd
Koolhydraten
- waarvan suikers
Vezels
Eiwit
Zout

App 'Kies Ik Gezond?'

Met de caloriechecker krijg je een gemiddelde voedingswaarde voor een product. Maar per merk kunnen er wel verschillen zijn. De ene pastasaus is bijvoorbeeld niet de andere pastasaus. Met de 'Kies Ik Gezond?'-app kun je ook van je favoriete merk checken wat de voedingswaarde is. Met deze app kun je producten scannen, zoeken en makkelijk vergelijken.
Bekijk in Play Store
Bekijk in App Store