Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Aanmelden Hygiënecode voor zorginstellingen, woonvormen en Defensie

Binnen zorginstellingen, woonvormen en Defensie moet eten en drinken veilig zijn. Als je werkt volgens de Hygiënecode, werk je voedselveilig en voldoe je aan de wet. De Hygiënecode is opgesteld voor zorgorganisaties zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, woonzorgcentra, gehandicaptenzorg en kleinschalige woonvormen, en Defensie.

Wil je toegang krijgen tot de 'Hygiënecode voor zorginstellingen, woonvormen en Defensie'? Bekijk onderstaande opties om je aan te melden.

Afbeelding bij teaser 'Aanmelden voor leden'

Aanmelden voor leden

Is jouw organisatie lid van ActiZ, de Nederlandse ggz, de NVZ/de NFU, de VGN, SPOT, de BVKZ of de Federatie Landbouw en Zorg? Meld je dan aan via het formulier (klik op de groene link).
Afbeelding bij teaser 'Aanmelden via de webshop'

Aanmelden via de webshop

Is jouw organisatie geen lid van ActiZ, de Nederlandse ggz, de NVZ/de NFU, de VGN, SPOT, de BVKZ of de Federatie Landbouw en Zorg? Koop dan een inlogcode via onze webshop (klik op de groene link).
Nog belangrijk: lees de licentievoorwaarden (pdf) voordat je de inlogcode bestelt.
Afbeelding bij teaser 'Aanmelden voor Defensie'

Aanmelden voor Defensie

Werk je bij het ministerie van Defensie? Neem dan contact op met het Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid (CEAG) via voedselveiligheid@mindef.nl om toegang te krijgen tot de Hygiënecode.
 
 
Afbeelding bij teaser 'Veelgestelde vragen'

Veelgestelde vragen

Waarom zijn de hygiënecodes samengevoegd? En wat is er anders geworden voor organisaties? Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen over de Hygiënecode.
Afbeelding bij teaser 'Hygiënecode nieuwsbrief'

Hygiënecode nieuwsbrief

Meld je aan voor de Hygiënecode nieuwsbrief. Deze verschijnt ongeveer 2 keer per jaar. Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van voedselveiligheid en de Hygiënecode.
Afbeelding bij teaser 'Infokaart 5x veilig eten'

Infokaart 5x veilig eten

Door veilig om te gaan met eten voorkom je dat er mensen ziek van worden. Bekijk onze tips rond kopen, koken en bewaren om het risico op een voedselinfectie te beperken.
 
 
 

Professional Services

Heb je een vraag over de Hygiënecode en staat deze niet tussen de veelgestelde vragen? Mail dan naar professionals@voedingscentrum.nl. Ons team van Professional Services neemt contact met je op.

Voor vragen binnen Defensie over de Hygiënecode kan contact opgenomen worden met het CEAG via voedselveiligheid@mindef.nl.
 

Meer informatie

Geen zorginstelling, woonvorm of Defensie? Zoek dan via de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) of een hygiënecode beschikbaar is specifiek voor jouw sector. Je kunt eventueel ook gebruikmaken van de 'Hygiënecode voor zorginstellingen, woonvormen en Defensie' voor de processen die voor jouw organisatie of bedrijf van toepassing zijn. Voer je een proces uit die niet beschreven staat in deze Hygiënecode, kijk dan of het proces in een andere hygiënecode wel wordt beschreven. Voor processen die in geen enkele hygiënecode beschreven zijn, moet je als bedrijf of organisatie zelf een voedselveiligheidsplan opstellen.