Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Borstvoeding en werk voor werkgevers

Met een goed beleid rondom borstvoeding draag je als werkgever bij aan de gezondheid van je werknemers en hun baby. Dat zorgt onder andere voor minder verzuim. Kinderen die borstvoeding hebben gekregen zijn de eerste jaren namelijk minder vaak ziek. Ook kan het ondersteunen van medewerkers die borstvoeding (willen) geven het imago van je organisatie versterken.

Op deze pagina's lees je hoe je werknemers die borstvoeding geven kunt ondersteunen.

Bestel het pakket 'Borstvoeding op het werk'

Het pakket 'Borstvoeding op het werk' bevat handige hulpmiddelen om meer aandacht te geven aan borstvoeding in je organisatie.

  • Folder 'Borstvoeding werkt!', inclusief een checklist met ideeën voor het ondersteunen van medewerkers die borstvoeding (willen) geven. In de folder staan ook tips van andere organisaties.
  • 10 deurhangers om op de kolfruimtes te hangen

Het pakket is gratis te bestellen in de webshop (alleen verzendkosten).

Wat kun je nog meer lezen op deze website?

  • Checklist voor werkgevers. Alle punten waar je wettelijk aan moet voldoen op een rij. Plus: praktische tips voor bijvoorbeeld het inrichten van een prettige kolfruimte.
Nieuwsbrief voor professionals
Een handig overzicht in je inbox Het belangrijkste nieuws over voeding ontvangen in je mailbox? Over zaken die jou aangaan? Meld je dan aan voor de professionals nieuwsbrief, die 1 keer per maand verschijnt.