Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zwangerschap

Het Voedingscentrum heeft veel informatie en materialen over gezond en veilig eten tijdens de zwangerschap, bedoeld voor aanstaande ouders. Op deze pagina vind je alle materialen op een rij, waar je als verloskundige of gynaecoloog gebruik van kunt maken.

Voor de toekomstige ouders

  • 4-delige miniserie over eten tijdens de zwangerschap op ons YouTube-kanaal.
  • Webpagina's over zwangerschap. Met onderwerpen als: gezond eten tijdens de zwangerschap, een tool om op te zoeken wat je wel en niet kunt eten als je zwanger bent en voorbeelddagmenu's.
  • App ZwangerHap. Met de gratis app ZwangerHap kunnen zwangere vrouwen simpel en snel opzoeken of ze een product kunnen eten of drinken. Zo niet, dan laat de app zien wat ze wél kunnen nemen. Als professional kun je hem ook gebruiken om snel iets op te zoeken als je vragen krijgt van zwangere cliënten. De app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Met de gratis promo-kaart kun je (aanstaande) ouders wijzen op de app.
  • Bekijk hieronder de infographic voor de voedingsadviezen in hoofdlijnen. Print deze pagina om te gebruiken als praatplaat in een consult met aanstaande ouders. Download de infographic

  • Infozien Gezond Groeien. Dit ruim 90 pagina's tellende tijdschrift staat boordevol praktische en toegankelijke informatie voor zwangere vrouwen en ouders van kinderen van 0-1 jaar. Ben je verloskundige? Dan kun je meerdere exemplaren gratis bestellen en uitdelen aan zwangere vrouwen. Voor informatie hierover kun je mailen naar gezondgroeien@voedingscentrum.nl. Voor andere professionals en consumenten geldt: je kunt maximaal 1 exemplaar bestellen in de webshop. Bekijk hier de digitale versie van het infozien:

Materialen voor professionals