Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Runderrolletje met basilicum

Zoek een ander recept

Makkelijk recept met rundvlees, snijbonen en krieltjes.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 500 gram krieltjes
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 plakje achterham
  • 2 bieflapjes
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  2. Boen de krieltjes schoon.
  3. Was de basilicum.
  4. Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  5. Snijd het plakje ham in reepjes.
  6. Leg het vlees tussen plastic folie en klop het vlees wat plat.
  7. Strooi er wat peper over en verdeel de blaadjes basilicum en de reepjes ham over het vlees.
  8. Rol het vlees op.
  9. Bak de rolletjes in de hete margarine in 10 minuten bruin en rosé.
  10. Kook de krieltjes in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
  11. Neem de runderrolletjes uit de pan en houd ze warm.
  12. Maak een jus met een scheutje water en wat peper. Geef dit met de snijbonen en het vlees bij de krieltjes.

Ingrediënten over?

Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (juli) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 460 kcal 460 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.