Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gevulde vleesrolletjes met sjalotjes

Zoek een ander recept

Met aardappelen en nootmuskaat, boontjes en schnitzel.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 3 sjalotjes
  • 4 blaadjes salie of basilicum
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel doperwtjes (diepvries)
  • peper, nootmuskaat
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 plakje achterham
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 ml halfvolle melk

Materialen

2 cocktailprikkers

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel de sjalotjes en snijd een halve heel fijn. Halveer de rest van de sjalotjes en houd ze apart.
  3. Snijd de salie in reepjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel margarine en fruit hierin het fijngesneden sjalotje.
  5. Voeg de doperwtjes toe en laat ze ontdooien.
  6. Druk de doperwtjes met een lepel fijn. Maak de puree op smaak met de salie en peper.
  7. Bestrooi de schnitzels met peper. Leg er een half plakje ham op.
  8. Verdeel het doperwtenmengsel in het midden van iedere schnitzel.
  9. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de schnitzels op. Zet ze vast met een cocktailprikker.
  10. Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan en bak hierin in 20 minuten de rolletjes bruin en gaar. Bak de rest van de sjalotjes mee.
  11. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  12. Breng de melk aan de kook.
  13. Maak van de gare aardappelen, hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  14. Snijd de rolletjes eventueel in plakken en geef de sperziebonen en aardappelpuree erbij.

Ingrediënten over?

Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.