Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Karbonade met 3 soorten ui

In dit gerecht kun je gebruik maken van rode ui, gele of witte ui en bosui.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • ½ struik bleekselderij
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode ui + 1 gele of witte ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 ribkarbonades
  • peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen in boogjes.
  3. Maak de uien schoon. Snijd de bosuitjes in ringen en de andere uien in lange snippers.
  4. Kook de bleekselderij in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  5. Verwarm een beetje margarine in een koekenpan en fruit hierin een deel van de ringen bosui zacht.
  6. Snijd de karbonades open, zodat er een zakje ontstaat.
  7. Bestrooi het vlees van binnen met wat peper en vul ze met de gefruite bosui.
  8. Verwarm de rest van de margarine in de pan en bak de karbonades aan beide zijden bruin. Neem de karbonades uit de pan.
  9. Fruit de uien in de pan tot ze iets gaan kleuren.
  10. Schuif de uien aan de kant en leg het vlees er weer bij. Stoof de karbonades in 8 minuten gaar.
  11. Geef de bleekselderij en de aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van de bleekselderij verpakt in plastic maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik de rest in dit lekkere pastagerecht.

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bleekselderij heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 495 kcal 495 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept