Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Lamsboutplakken met tijm-mosterdmarinade

Zoek een ander recept

De marinade geeft het vlees een heerlijke smaak.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • ½ citroen
  • 2 theelepels gedroogd tijm of 3 takjes verse tijm
  • 2 lamsboutplakken
  • 400 gram sperziebonen
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 5 takjes peterselie

Bereiding

  1. Maak een marinade van de mosterd, de olie, 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel tijm.
  2. Bestrijk de lamsboutplakken met de marinade en leg ze naast elkaar in een schaal. Laat het vlees 15 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Warm de grill of een grillpan voor.
  4. Rooster het vlees in 15-20 minuten gaar en bruin.
  5. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  6. Breng 300 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous. Roer met een vork alles los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
  7. Maak de couscous op smaak met wat geraspte citroenschil, peterselie en tijm.
  8. Geef de couscous en de sperziebonen bij het vlees.

Menusuggestie



Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon het etiket.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 665 kcal 665 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 9 gram 9 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.