Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Auberginestoofpotje

Dit stoofpotje zit boordevol groenten.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 kleine aubergines
  • 1 stengel bleekselderij
  • stukje winterwortel
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes (blikje)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 laurierblad
  • peper, tijm
  • 2 stukjes kabeljauw- of koolvisfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de aubergines in flinke blokken, de bleekselderij in boogjes, de wortel in halve plakjes, de tomaten in parten en de ui en de knoflook in snippers.
  4. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  5. Fruit de ui, de bleekselderij en de wortel 5 minuten in de hete olie.
  6. Voeg de knoflook, de ansjovis, de aubergine, de tomaten, het laurierblad, wat peper en tijm toe.
  7. Giet er een beetje water bij en laat het gerecht met een deksel op de pan in 15 minuten gaar stoven.
  8. Bestrooi de vis met peper.
  9. Verwarm de margarine en stoof hierin de vis in 8 minuten gaar.
  10. Geef de vis en de aardappelen bij het auberginestoofpotje.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.
Rasp de rest van de wortel en eet dit op brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kabeljauw (Barentszzee, Alaska, Oostzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Kabeljauw uit de Oostzee en Barentszzee is een prima keuze. 

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
1 gram 1 gram
Print dit recept
Deel dit recept