Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Venkel met aardappelpartjes uit de oven

Zoek een ander recept

Dit smaakvolle ovengerecht zet je snel op tafel.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 venkelknol
  • 2 groene paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram kalkoenfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken.
  3. Kook de aardappelen 5 minuten in weinig water.
  4. Maak de groente schoon. Bewaar van de venkel het fijne groen. Snijd de venkel in 8 parten.
  5. Snijd de paprika’s en de ui in stukken.
  6. Laat de knoflookteentjes heel.
  7. Meng de groente met de stukken aardappel, peper en de olie en verdeel dit over de bakplaat van de oven.
  8. Laat de groente in 20-25 minuten gaar worden. Schep alles 1 of 2 keer om.
  9. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
  10. Bak de kalkoen in ca. 10 minuten in de hete margarine gaar en bruin.
  11. Strooi het fijne venkelgroen over de aardappelen en groente en geef de kalkoen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.

Ingrediënten over?

Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7° C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol is deze maand (augustus) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 440 kcal 440 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.