Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Tortilla met bosuitjes

Zoek een ander recept

Restjes groente over? Dan is dit recept ideaal. Vervang bijvoorbeeld de doperwtjes of de paprika voor je restjes.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram aardappelen (vastkokende)
  • 2 bosuitjes
  • 5 zwarte olijven
  • 4 eieren
  • peper
  • 1 rode paprika
  • 250 gram doperwten uit de diepvries

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook in snippers.
  2. Bak de uienringen en de knoflook in 1 eetlepel margarine in 5 minuten zacht, maar niet bruin.
  3. Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
  4. Neem de uienringen uit de pan.
  5. Voeg de rest van de margarine toe en leg de plakken aardappel naast elkaar in de pan.
  6. Laat de aardappelen op laag vuur gaar worden, maar niet bruin kleuren.
  7. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  8. Snijd de olijven in plakjes.
  9. Klop de eieren los en voeg royaal peper, de uienringen, de ringen bosui en de plakjes olijf toe.
  10. Schenk dit mengsel over de aardappelen. Laat het ei op laag vuur stollen.
  11. Keer de tortilla met behulp van een groot deksel en laat hem licht kleuren.
  12. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  13. Kook de blokjes paprika 2 minuten in een bodempje water. Laat de doperwtjes in nog eens 2 minuten mee gaar worden. Geef de groente bij de tortilla.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 530 kcal 530 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,9 gram 0,9 gram
Eetwissel maken?
Met een Eetwissel maak je vandaag al een kleine stap binnen wat je nu al eet. Bij elke wissel zorg je beter voor jezelf en het milieu.