Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Hartverwarmende pompoensoep

Zoek een ander recept

Heerlijke pompoensoep met kerrie, chili, koriander en ei.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ pompoen (ca. 500 gram)
  • 1 ui
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 2 eieren
  • 1 dunne prei
  • kaneel
  • 8 takjes koriander of selderij
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • handje paranoten
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het stuk pompoen met schil in blokjes.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui met de kerrie in de margarine goudgeel.
  4. Voeg de pompoen toe met 400 ml water en het stukje bouillontablet.
  5. Verkruimel het chilipepertje en voeg dit toe. Breng het aan de kook en kook de soep 20 minuten.
  6. Kook de eieren hard. Laat de eieren afkoelen.
  7. Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
  8. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  9. Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
  10. Maak hem op smaak met wat kaneel.
  11. Pel de eieren en hak ze fijn.
  12. Was de koriander of selderij en knip de blaadjes klein.
  13. Meng de helft hiervan door het gehakte ei.
  14. Roer de rest van de koriander door de yoghurt.
  15. Hak de paranoten klein.
  16. Zet het yoghurtsausje, de eieren en de noten op tafel en schep er wat van op de soep. Geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de pompoen in rijst met linzen en pompoencurry.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Pompoen is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 465 kcal 465 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 1 gram 1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.