Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Pasta met noten en olijven

Zoek een ander recept

Lekker met een simpele sperziebonensalade.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • azijn
  • 150 gram volkoren vlindermacaroni of spaghetti
  • 1 bosui
  • 2 vleestomaten
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 50 gram paranoten
  • oregano

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
  2. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  3. Fruit de knoflook zacht in 1 eetlepel olijfolie. Roer er wat azijn door en meng dit door de nog warme sperziebonen.
  4. Laat de sperziebonen afkoelen.
  5. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
  7. Was de tomaten en snijd ze klein.
  8. Snijd de olijven klein.
  9. Hak de paranoten grof.
  10. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de uienringetjes zacht.
  11. Voeg de stukjes tomaat en de olijven toe en warm dit goed door.
  12. Giet de gare pasta af en schep dit door het mengsel. Meng de noten erdoor.
  13. Maak op smaak met peper en wat oregano en geef de sperziebonensalade er bij.

Menusuggestie


Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) is deze maand (november) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.