Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Macaronisalade met tomaten en sardientjes

Zoek een ander recept

Een lekker makkelijk recept voor een macaronisalade.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenmacaroni
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram rijpe (Tasty Tom) tomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 gegrilde paprika (koelvak, zonder zout)
  • 12 blaadjes basilicum
  • 2 blikjes sardientjes

Bereiding

  1. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Spoel de macaroni met koud water en laat het uitlekken.
  3. Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
  4. Verkruimel het pepertje er boven. Voeg de azijn en de olie toe.
  5. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Snijd de paprika klein.
  8. Knip de gewassen basilicum klein.
  9. Doe alles bij elkaar in de kom.
  10. Maak de sardientjes schoon en verdeel de vis in stukjes.
  11. Schep de groente en de sardientjes door de macaroni en maak de salade eventueel op smaak met nog wat balsamicoazijn.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar. Gebruik de basilicum bijvoorbeeld om zelf een auberginetapenade te maken voor op brood.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat sardine. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Sardine (Portugal, Bretagne) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Sardine uit overige gebieden is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 510 kcal 510 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.