Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Kipcurry met witte koolsalade en rijst

Zoek een ander recept

Proef de smaken van India.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • stuk witte kool van ca. 250 gram
  • 1 winterwortel
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • citroensap
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • stukje prei
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • ¼ bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Was de rozijnen met lauw water en laat ze met aanhangend water even wellen.
  2. Maak de kool schoon en schaaf de kool fijn.
  3. Schrap de wortel en rasp hem grof.
  4. Meng de witte kool met de wortel en maak op smaak met wat yoghurt, citroensap en komijnzaad.
  5. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  7. Schil de gember en rasp de gember.
  8. Maak de prei schoon en snijd de prei in smalle ringen.
  9. Snijd de kip in blokjes.
  10. Verwarm de olie en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Strooi er wat peper over.
  11. Voeg de ui, de knoflook, de gember en de kerriepoeder toe en bak dit mee tot het gaat geuren.
  12. Strooi er het volkorenmeel over. Roer goed door. Laat het meel al omscheppend in een paar minuten gaar worden.
  13. Voeg er bij gedeelten, onder goed roeren 250 ml water en het stukje bouillontablet toe. Laat de saus een paar minuten zacht koken.
  14. Roer er de prei er door. Geef de curry bij de rijst en de koolsalade.

Ingrediënten over?

Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witte kool is deze maand (december) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 570 kcal 570 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 85 gram 85 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.