Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Koolrabi-ijsbergsalade met kip en aardappelen

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

De kip breng je op smaak met ras el hanout of peper en paprikapoeder.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 sinaasappel
  • ½ limoen
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 koolrabi's
  • paar bladen ijsbergsla
  • 2 takjes munt
  • 200 gram kippendijfilet
  • ras el hanout of peper en paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
  3. Was het stukje limoen en snijd wat van het buitenste deel van de schil af. Snijd het schilletje in fijne reepjes.
  4. Pers de limoen uit.
  5. Maak een dressing van het limoensap, het opgevangen sinaasappelsap, de honing en de olie.
  6. Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in kleine blokjes of reepjes.
  7. Was de ijsbergsla en snijd de bladen in repen.
  8. Was de blaadjes munt en snijd ze in repen.
  9. Meng de groente met de dressing, de reepjes limoenschil en de munt.
  10. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met wat ras el hanout.
  11. Bak de kipreepjes in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  12. Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus aan de kook.
  13. Geef de koolrabisalade met de kip en de aardappelen met jus.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Halve limoen
Bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Koolrabi is deze maand (september) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Vernieuwd dieetboek 'Gezond afvallen'

Het dieetboek ‘Gezond afvallen’ staat vol caloriearme recepten, kennis over afvallen en dagmenu’s.