Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spaghetti met paprikasaus en pijnboompitjes

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 rode paprika's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • oregano
  • 150 gram volkoren spaghetti of tagliatelle
  • 50 gram pijnboompitten
  • 150 gram diepvries doperwtjes

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een steelpan en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
  4. Voeg de paprika's toe met 50 ml water, peper en oregano en laat dit 10 minuten zacht stoven.
  5. Pureer de groente tot een saus.
  6. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Hak de helft van de pijnboompitjes fijn.
  8. Voeg de doperwtjes en de fijngehakte pijnboompitjes toe aan de paprikasaus en stoof de doperwtjes gaar.
  9. Giet de spaghetti af en meng de saus erdoor. Strooi de rest van de pijnboompitjes erover.

Ingrediënten over?

Paprika
Bewaar paprika´s buiten de koelkast op een koele, droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (augustus) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 570 kcal 570 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept