Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Met een hoofdrol voor de zoete aardappel
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Ovenschotel van vis met wortel en aardappelpuree

Zoek een ander recept

Deze visschotel is simpel maar heerlijk.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram (winter)wortelen
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ± 150 ml halfvolle melk
  • enkele takjes verse dille of uit de diepvries
  • peper, nootmuskaat
  • 200 gram koolvisfilet

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Warm de oven voor op 180 °C.
  3. Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken.
  4. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
  5. Fruit de sjalot in de margarine en voeg de wortel toe. Stoof de wortel 5 minuten mee.
  6. Breng de melk aan de kook.
  7. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met hete melk, de helft van de dille, peper en nootmuskaat een puree van.
  8. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
  9. Schep de wortelen in een ovenvaste schaal en leg de vis erop.
  10. Strooi de rest van de dille er over. Dek dit af met de aardappelpuree.
  11. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Koolvis (NO Atlantische oceaan, Noordzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Koolvis uit de Faeröer of IJsland is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 490 kcal 490 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Eetwissel maken?
Met een Eetwissel maak je vandaag al een kleine stap binnen wat je nu al eet. Bij elke wissel zorg je beter voor jezelf en het milieu.