Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Rösti met kruidendip

Zoek een ander recept

Dit heerlijke gerecht met aardappelen is makkelijk om te maken. Lekker vullend en smaakvol.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 400-500 gram vastkokende aardappelen
  • ½ gedroogd pepertje
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram groene kool
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 6 sprieten bieslook
  • 4 takjes selderij of dille
  • 4 takjes peterselie
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 ml halfvolle dikke yoghurt

Bereiding

  1. Pel de ui en rasp hem boven een grote kom.
  2. Schil de aardappelen en rasp ze grof boven de kom met de ui.
  3. Verkruimel het stukje peper boven de geraspte aardappelen. Meng dit goed door elkaar.
  4. Verwarm 2 eetlepels margarine in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Voeg de aardappelmassa toe en druk dit met een spatel of lepel goed aan.
  5. Bak de aardappelen met een deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar en goudgeel.
  6. Keer de rösti eventueel met behulp van een deksel of groot bord en bak de andere kant goudgeel.
  7. Maak de groene kool schoon en snijd de kool in repen. Kook de kool in weinig water in 10 minuten gaar.
  8. Bestrooi de vleesreepjes met peper en bak ze in de rest van de margarine gaar en bruin.
  9. Was de kruiden en knip ze klein. Klop de kruiden en de mosterd door de yoghurt en geef de saus erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Savooie / Groene kool'. Dit product is deze maand (augustus) niet de meest duurzame oplossing.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 495 kcal 495 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.