Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hawaiian coleslaw

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • stuk witte kool (ca. 300 gram)
  • 1 flinke winterwortel
  • 100 gram verse ananas
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 theelepels citroensap
  • mespunt gemberpoeder
  • 1 (oude) volkoren boterham
  • stukje ui
  • 150 gram rundergehakt
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • 2 bruine bolletjes

Bereiding

  1. Schaaf of snijd de witte kook in fijne reepjes.
  2. Schrap de wortel, was hem en rasp hem grof.
  3. Snijd de ananas in stukjes.
  4. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, het citroensap en het gemberpoeder.
  5. Meng het sausje en de ananas door de groente en laat dit een paar uur intrekken.
  6. Week het brood in een lepel water.
  7. Snijd het stukje ui klein.
  8. Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de ui en peper.
  9. Vorm er 2 schijven van.
  10. Bak de gehaktschijven in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  11. Hak de pinda's heel fijn en strooi ze over de coleslaw.
  12. Snijd de broodjes open, schep er wat coleslaw op en leg er een  gehaktschijf op. Geef de rest van de coleslaw erbij.

Ingrediënten over?

Stuk kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de kool in dit lekkere Aziatische gerecht.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witte kool is deze maand (september) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 570 kcal 570 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram 7 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept