Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Traditioneel Brits recept met lamsvlees
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Oxford John

Zoek een ander recept

Traditioneel Brits recept met lamsvlees.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 sjalot of kleine ui
  • 2 dunne lamslapjes
  • peper, nootmuskaat
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 citroen
  • 3 takjes peterselie
  • 6 aardappelen
  • 750 gram spinazie

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  2. Bestrooi het vlees met peper en nootmuskaat.
  3. Bak het vlees in de hete margarine bruin.
  4. Bak de sjalot mee.
  5. Giet er 100 ml water bij.
  6. Boen de citroen schoon en snijd een halve citroen in parten.
  7. Was de peterselie.
  8. Doe de parten citroen en de peterselie bij het vlees en stoof het in ca. 40 minuten gaar.
  9. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  10. Was de spinazie in ruim water.
  11. Breng de spinazie met aanhangend water aan de kook. Laat de groente in 2-4 minuten slinken en gaar worden. Giet zoveel mogelijk vocht af en maak de spinazie op smaak met wat geraspte citroenschil en nootmuskaat.
  12. Geef de spinazie en de aardappelen bij het vlees.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de peterselie in.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie is deze maand (mei) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 490 kcal 490 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.