Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Linzen-tomatensoep met knoflookbroodjes

Linzen zijn peulvruchten en staan in de Schijf van Vijf samen met vis, vlees en ei in één vak.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 125 gram bruine linzen
  • 2 bruine pistoletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • mespunt tijm
  • 300 gram Mexicaanse roerbakgroente
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 45 minuten gaar.
  2. Snijd de pistoletjes open.
  3. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit en roer er ½ eetlepel olie en wat tijm door. Bestrijk hiermee de snijvlakken van de pistoletjes.
  4. Verwarm de grillpan. Rooster de halve pistoletjes in de grillpan lichtbruin.
  5. Bak de roerbakgroente in de rest van de olie in een soeppan enkele minuten.
  6. Voeg de uitgelekte linzen, de tomatenblokjes, 100-200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Laat de soep een paar minuten zacht koken.
  7. Maak de soep op smaak met wat peper en geef er de broodjes bij.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 575 kcal 575 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept