Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Omelet met oesterzwammen

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Een gouden combinatie.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram oesterzwammen
  • 2 bosuitjes
  • 3 takjes selderij
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • mespunt sambal
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
  3. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  4. Klop de eieren met 3 eetlepels water, de ketjap en de sambal los.
  5. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de bosuitjes zacht.
  6. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze kort mee.
  7. Maak dit op smaak met peper en de selderij.
  8. Schenk het eiermengsel erop en bak de omelet net gaar en aan de onderkant goudbruin.
  9. Snijd de omelet in punten.

Menusuggestie

Lekker met maissalade met radijs en volkorenbrood.


Hiervoor heb je nodig...

  • 200 g Mexicaanse groentenmix, diepvries
  • 1 bos radijs
  • 1 eetlepel olie
  • azijn
  • 4 volkoren boterhammen

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en ketjap.

Ingrediënten over?

Selderij:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de selderij onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Oesterzwammen is deze maand (april) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 220 kcal 525 kcal
Eiwit 15 gram 30 gram
Koolhydraten 9 gram 50 gram
Waarvan suikers 6 gram 10 gram
Vet 15 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 5 gram
Vezels 3 gram 15 gram
Zout 1 gram 1,8 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.