Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Roti met ei en kousenband

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Proef eens van een andere keuken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 aardappelen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ eetlepel massala
  • 1 madam Jeanet of andere peper
  • 2 tomaten
  • 400 gram kousenband
  • 2 bruine of volkoren roti

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  3. Pel de uien en de knoflook en snijd het in snippers.
  4. Verwarm 1 eetlepel margarine en fruit hierin 2 uien en 1 teentje knoflook. Bak de gemalen komijn en de massala mee tot het gaat geuren.
  5. Was de madam Jeanet.
  6. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  7. Doe de tomaten, de hele madam Jeanet, de blokjes aardappel en 100 ml water bij de uien en laat dit 10 minuten stoven.
  8. Maak de kousenband schoon en snijd ze in stukjes.
  9. Bak de rest van de ui en de knoflook in de andere lepel margarine glazig. Voeg de kousenband toe met een scheutje water en kook de groente in ca. 8 minuten gaar.
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten. Warm de parten ei in de saus op.
  11. Verwijder de madam Jeanet. Geef de saus met de kousenband en een roti.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Informatie over dit recept

Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 630 kcal 630 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 1,3 gram 1,3 gram
Nieuw: Receptenapp van het Voedingscentrum
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen.