Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Pompoenstamppot met pittige tofu

Zoek een ander recept

Een stamppotje vol kruiden en specerijen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • citroensap
  • 150 gram tofu
  • 500 gram aardappelen
  • ½ pompoen (ca. 500 gram)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Meng de sambal met de helft van de komijn, de helft van de koriander en wat citroensap.
  2. Snijd de tofu in blokjes en schep het sambalmengsel er door. Laat dit 15 minuten afgedekt in de koelkast staan.
  3. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  4. Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met de schil in blokjes.
  5. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  6. Snijd het stukje peper klein.
  7. Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de ui, de knoflook, de pompoen en de peper met de overgebleven komijn, koriander en de kerrie. Voeg een beetje water toe en stoof de groente met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
  8. Verwarm de rest van de margarine en bak hierin de tofu bruin.
  9. Verwarm de melk.
  10. Giet de gare aardappelen af en maak er met hete melk een puree van. Meng de gare groente er door en schep de tofu er op.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een bakje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Pompoen is deze maand (november) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 415 kcal 415 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.