Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Mosselen met bosuitjes en sinaasappel

Zoek een ander recept

Een bijzondere smaakcombinatie.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 200 gram gare mosselen
  • 4 bosuitjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 bruine boterhammen

Bereiding

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  2. Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  3. Laat de mosselen uitlekken.
  4. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  5. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel en snijd hem in blokjes.
  6. Snijd het teentje knoflook klein.
  7. Verwarm in een wok of braadpan de margarine en bak hierin de mosselen enkele minuten.
  8. Bak de bosuitjes en de knoflook kort mee.
  9. Voeg de wat geraspte sinaasappelschil en de blokjes sinaasappel toe. Maak op smaak met wat peper.
  10. Rooster het brood lichtbruin en snijd het in repen. Geef de snijbonen en het brood bij de mosselen.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Gekookte mosselen kan je ongeveer 3 maanden in de diepvries bewaren.
Bewaar mosselen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat mossel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Mossel (Nederland, Denemarken) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk.

Past in dieet

  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 530 kcal 530 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 2,1 gram 2,1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.