Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kipschnitzel met mosterdpanade

Zoek een ander recept

Met andijvie, aardappel en zelfgepaneerde kip.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 ongepaneerde kipschnitzels of dunne lapjes kipfilet
  • 1 struik andijvie
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Rooster de boterhammen tot ze krokant zijn en wrijf ze tot kruimels.
  3. Maak er met de mosterd, het mosterdzaad en ca. 2 lepels melk een smeersel van en bestrijk een kant van de kipschnitzels met het mosterdsmeersel.
  4. Laat de kipschnitzels onder de hete grill in ca. 10 minuten gaar worden.
  5. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
  6. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  7. Roerbak de groente in de hete olie in een paar minuten gaar.
  8. Breng de rest van de melk aan de kook.
  9. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  10. Geef de aardappelpuree en de geroerbakte groente bij de kipschnitzels.

Ingrediënten over?

Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Andijvie'. Dit product is deze maand (maart) niet de meest duurzame oplossing.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 520 kcal 520 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout 0,7 gram 0,7 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.