Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Luchtige kruidenomelet met salade en brood

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Een makkelijk recept voor een heerlijke omelet.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht, lunch

Ingrediënten

  • ijsbergsla
  • 250 gram kerstomaatjes
  • azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 sprietjes bieslook
  • 3 takjes peterselie
  • 4 takjes selderij
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de sla in repen en halveer de tomaatjes.
  2. Klop een dressing van de wat azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de olijfolie. Meng vlak voor het eten de dressing door de salade.
  3. Was de kruiden en knip ze klein.
  4. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
  5. Klop de eidooiers met wat peper glad.
  6. Spatel het eiwit, de kruiden en de geraspte kaas door de dooiers.
  7. Verwarm wat margarine in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en giet de helft van het eimengsel er in. Bak met een deksel op de pan de omelet aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant droog. Bak op dezelfde wijze nog een omelet.
  8. Snijd de omelet in punten, geef er volkorenbrood en de salade bij.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ijsbergsla is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 475 kcal 475 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout 1,4 gram 1,4 gram
Nieuw: Receptenapp van het Voedingscentrum
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen.