Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Zalm met couscous en sinaasappel

Zoek een ander recept

Dit heerlijke gerecht met zalm zit vol goede voedingsstoffen en is snel klaar.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 200 gram zalmfilet
  • 150 gram volkoren couscous
  • 400 gram prei
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 sinaasappel
  • 8 takjes koriander
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • peper

Bereiding

  1. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  2. Snijd de zalm in repen.
  3. Neem de bouillon van het vuur en leg de zalm erin. Laat de zalm in 8 minuten gaar worden.
  4. Breng 200 ml water aan de kook. Giet het water over de couscous en laat het afgedekt 10 minuten wellen.
  5. Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in ringen en de paprika in reepjes.
  6. Verwarm de margarine en stoof hierin de prei kort. Voeg de paprika toe en stoof de groente in 6 minuten verder gaar.
  7. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
  8. Schil de sinaasappel dik en snijd hem in plakken. Snijd de plakken sinaasappel in blokjes en vang het sap op.
  9. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  10. Meng de sinaasappel, het sap, de geraspte schil, de koriander en de yoghurt door de couscous. Maak op smaak met peper.
  11. Verdeel de couscous over 2 borden, leg de repen zalm erop en geef de groente erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Zalm:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse zalm bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Wilde zalm (Alaska) is verkrijgbaar met MSC keurkmerk. Kweekzalm uit Europa is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 610 kcal 610 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.