Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Vis met zomergroente

Een heerlijke, gezonde zomermaaltijd vol goede voedingsstoffen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 250 gram broccoli
  • 1 gele paprika
  • 2 stukken visfilet bijv. kabeljauw
  • 2 theelepels viskruiden zonder zout
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 200 gram diepvries doperwtjes
  • peper, nootmuskaat
  • 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de broccolistelen in stukjes en verdeel de roosjes in gelijke grootte.
  4. Snijd de paprika in reepjes.
  5. Wrijf de vis in met de viskruiden.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin de vis aan beide zijden bruin.
  7. Voeg de broccoli, de paprika en de doperwtjes toe met wat peper en een scheutje water. Stoof het geheel met een deksel op de pan in 8 minuten gaar.
  8. Breng de melk aan de kook.
  9. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de vis met groente.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 580 kcal 580 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept