Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Mie goreng

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Serveer dit Oosterse gerecht met een frisse komkommersalade.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 4 takjes selderij
  • azijn
  • peper
  • 150 gram volkoren mie
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 1 dunne winterwortel
  • 2 tomaten
  • 100 gram taugé
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram varkenspoelet
  • 150 gram geschaafde witte kool
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 50 gram garnalen

Bereiding

  1. Was het stuk komkommer en halveer het in de lengte. Snijd de komkommer in boogjes.
  2. Was de selderij en knip het klein.
  3. Maak een salade van de komkommer, selderij, azijn en peper en zet even weg.
  4. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Maak de uien schoon, snijd de ui in snippers en de bosuitjes in ringen.
  6. Schrap de wortel en snijd hem in reepjes.
  7. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  8. Was de taugé en laat dit in een zeef uitlekken.
  9. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak daarin het poelet met peper bruin.
  10. Bak de ui, de bosui, de wortel en de witte kool enkele minuten mee.
  11. Voeg de stukje tomaat toe en roerbak de groente en het vlees gaar.
  12. Voeg de uitgelekte mie, de taugé, de ketjap en de garnalen toe en laat het gerecht onder regelmatig omscheppen heet worden. Geef er de komkommersalade bij.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witte kool is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Garnaal is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Grijze garnaal uit de Noordzee is een tweede keuze. info
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 575 kcal 575 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 1,3 gram 1,3 gram
Vernieuwd dieetboek 'Gezond afvallen'

Het dieetboek ‘Gezond afvallen’ staat vol caloriearme recepten, kennis over afvallen en dagmenu’s.