Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Sperziebonen op z’n Italiaans

Sperziebonen op z’n Italiaans

In dit recept maak je de sperziebonen op smaak met knoflook, citroenrasp en basilicum. Dat smaakt heerlijk fris!

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 citroen (alleen de schil wordt gebruikt)
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Was de krieltjes en kook ze in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon. Kook de bonen in weinig water in ca. 10 minuten beetgaar.
  3. Bestrooi het vlees met peper en bak het in 1 eetlepel margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  4. Bak de krieltjes in de rest van de margarine goudgeel.
  5. Pel het teentje knoflook en snijd het klein.
  6. Fruit de knoflook in de olie zacht.
  7. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
  8. Laat de sperziebonen goed uitlekken. Roerbak ze kort mee met de knoflook.
  9. Was de basilicum en scheur de blaadjes klein. Meng ze door de bonen.
  10. Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil. Serveer met de gebakken vleesreepjes en de krieltjes.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Citroen:
Alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.

Basilicum:
Bewaar basilicum tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. De kruiden zijn ongeveer 5 dagen houdbaar.
Gebruik basilicum in dit lekkere pastagerecht.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (juni) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 445 kcal 445 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept