Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Rucola-tomatensalade met vleesreepjes en rijst

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Een heerlijk frisse salade.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • ½ perssinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 1 zakje (75 gram) rucolasla
  • 250 gram champignons
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • peper

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pers de halve sinaasappel uit.
  3. Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Roer er de mosterd door en maak er met het sinaasappelsap en de olie een dressing van.
  4. Maak de groente schoon. Was de rucola en laat goed uitlekken.
  5. Snijd de champignons in plakken en halveer de tomaatjes.
  6. Was de basilicum en scheur de blaadjes grof.
  7. Bak de reepjes varkensvlees in de hete margarine met wat peper in een paar minuten bruin en gaar. Bak de champignons kort mee.
  8. Meng de dressing, de basilicum en de tomaatjes door de rucola.
  9. Geef de salade en de rijst bij het vlees.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rucola is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Nieuw: Receptenapp van het Voedingscentrum
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen.