Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Zomerbietjes met anijs

Zoek een ander recept

Rode bietjes zijn ook lekker in een lunchsalade.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram gare rode bietjes
  • ½ sjalotje
  • 1 eetlepel olie
  • ca. 1 eetlepel azijn
  • peper
  • ½ theelepel anijszaadjes
  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Snijd de uiteinden van de bietjes en stroop het vel er af. Snijd de bietjes in dunne parten.
  2. Snijd het stukje sjalot heel klein.
  3. Meng de sjalot, de olie, de azijn en wat peper door de parten biet.
  4. Plet met een groot mes de anijszaadjes. Meng de anijs door de bietjes.
  5. Voeg eventueel nog wat azijn toe. Zet de salade even apart.
  6. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  7. Bestrooi de schnitzels met peper.
  8. Bak het vlees in de hete margarine in 6-8 minuten gaar en bruin.
  9. Neem het vlees uit de pan.
  10. Schenk 50 ml water in de pan, breng aan de kook en roer het aanbaksel los van de panbodem.
  11. Geef de aardappelen, schnitzels en de jus bij de bietjes.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.

Ingrediënten over?

Sjalot
Verpak een halve sjalot in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 490 kcal 490 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.