Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Andijvie op z'n Italiaans

Zoek een ander recept

Genieten van groente, dat kan snel en eenvoudig.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 750 gram andijvie
  • 2 sjalotjes
  • peper
  • oregano
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 rundertartaartjes

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
  3. Pel de sjalotjes en snijd ze in halve ringen.
  4. Bak de sjalotjes met peper en oregano in de margarine zacht.
  5. Laat in een andere pan de andijvie met aanhangend water in een pan op zacht vuur slinken.
  6. Doe de andijvie in een vergiet en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
  7. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  8. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en laat hierin de knoflook en de andijvie al omscheppend heet worden.
  9. Maak de groente op smaak met een drup citroensap.
  10. Bestrooi de tartaar met peper.
  11. Neem de sjalotjes uit de pan en bak de tartaartjes in de achtergebleven margarine in ca. 6 minuten bruin. Schep de sjalotjes erop.
  12. Geef de andijvie met de tartaar en de aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Andijvie:
Bewaar andijvie in een papieren of open plastic zak. De groente is ongeveer 2 dagen in de koelkast houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Andijvie heeft deze maand (augustus) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 475 kcal 475 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.