Bereiding
- Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water gaar in 5 minuten.
-
Was de munt en knip de blaadjes in reepjes.
-
Pel de sjalot en snijd hem in snippers.
-
Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
-
Meng de dressing, de munt en de helft van de sjalot door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
-
Bak de kiprepen in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin. Bak op het laatst de rest van de sjalot mee.
-
Was de andijvie of sla en snijd het in smalle repen. Meng dit door de koude tuinbonen.
-
Serveer de kip en de aardappelen bij de tuinbonensalade.
Allergie-informatie
Lees bij gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Sla of andijvie:
Bewaar een half kropje in open plastic zak. De groente is nog 2 dagen in de koelkast houdbaar.
Munt:
Bewaar verse kruiden tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Ze zijn zo nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Maak met de munt deze heerlijke couscoussalade met pruimen.